Imieniny:

AferyPrawa.com

Redaktor Zdzisław Raczkowski ujawnia niekompetencje funkcjonariuszy władzy...
http://Jooble.org
Najczęściej czytane:
Najczęściej komentowane:





Pogoda
Money.pl - Kliknij po więcej
23 czerwca 2017
Źródło: MeteoGroup
Polskie prawo czy polskie prawie! Barwy Bezprawia

opublikowano: 26-10-2010

AFERY PRAWA OSZUSTWA BIEGŁYCH LEKARZY I PSYCHIATRÓW SĄDOWYCH ADAM DREHER JOLANTA SZCZERBA - PER PAWEŁ HEJNAR ANNA MIERZWIŃSKA - OBARA KRZYSZTOF WOŹNIAK GRAZYNA REGUŁA KUZIN

Psychiatryczne opinie lekarskie są manipulowane - kolejne dowody oszustwa lekarzy psychiatrów.

Sprawę bezprawnego aresztowania Pani Mieczysławy opisaliśmy w artykule: PROKURATOR ADAM SAWICKI SKAZUJE BEZ WYROKU CHORĄ STARUSZKĘ NA CIĘŻKIE WIĘZIENIE - z cyklu patologiczne organy wymiaru (nie)sprawiedliwości.

Tak w skrócie: zaczęło się wszystko od faktu, że sąsiad który znalazł sobie żonę o 20 lat młodszą poskarżył się jej, że jest psychicznie i fizycznie gnębiony przez swoją żoną, mówił o znęcaniu się nad nim, że żona ukradła mu oszczędności życia. Niedługo po tym fakcie już nie żył. Pani Mieczysława z obywatelskiego obowiązku złożyła doniesienie do prokuratury o swych podejrzeniach co do sąsiadki. Prokuratura zawiadomienie olała, ale takim postępowaniem zrobiła sobie wroga za ścianą. Sąsiadka wiele razy obiecała jej że ją załatwi i przy współudziale prokuratury już jej się to praktycznie udało. Pani Mieczysława też nie pozostawała jej dłużna, ale ona mieszka sama, za to sąsiadka ma bliskiego znajomego i sporą rodzinę. Jedno słowo przeciw wielu gębom i w świecie chorej władzy nie trudno domyśleć się finału tego spektaklu.

Starą metoda prokuratorską jest tzw. "numer na wariata". Pani Mieczysława całe pracowite życie spędziła jako nauczycielka i nie zdawała sobie sprawy jak oszukują sędziowie i funkcjonariusze władzy, nie wiedziała że skorumpowani biegli lekarze ściśle współpracują z funkcjonariuszami prokuratur z prostej przyczyny - za łapówki i "lewe" zwolnienia" powinni siedzieć za kratkami, a tak dzięki współpracy z równie skorumpowanymi urzędnikami wspólny interes kręci się. Dopiero teraz, jak Ziobro zabrał się za te oszustwa, lekarze nagle zaczęli strajkować, ponieważ zaczęto ich sprawdzać i zaplanowano wprowadzenie kas fiskalnych, co oprócz kolejnych oszustów - adwokatów wszyscy usługodawcy od dawna musieli wprowadzić. Podobnie "poszkodowani" postępowaniami PiS czują się sędziowie i prokuratorzy których pracę i przekręty w końcu zaczęto kontrolować.

Pani Mieczysława z uwagi na swoją wiedzy i doświadczenia traktowała sąsiadów, oraz młodszych znacznie od siebie funkcjonariuszy i lekarzy jak szkolnych uczniaków - do niej musiało należeć ostatnie zdanie - i to ją zgubiło.
Za pyskówkę z sąsiadką i funkcjonariuszami władzy stalinowskim zwyczajem skierowano ja na badania psychiatryczne.
- Czemu nie, pomyślała, w końcu ja jestem jak najbardziej normalna - i pierwszy raz w 1998r poszła na badania do psychiatryczne, gdzie mając jeszcze zaufanie do lekarzy, jak każdy człowiek zwierzyła się ze swych problemów z funkcjonariuszami. Był to przełomowy etap jej emerytalnego życia.
Publikujemy poniżej w całości kit wytworzony przez udających lekarzy psychiatrów:
1/ Anna Mierzwińska - Obara,
2/ Krzysztof Woźniak
3/ Grażyna Reguła

mierz.biegl.rzeszow.opinia98s1.gif (27304 bytes) mierz.biegl.rzeszow.opinia98s2.gif (35201 bytes) mierz.biegl.rzeszow.opinia98s3.gif (32650 bytes) mierz.biegl.rzeszow.opinia98s4.gif (13701 bytes)

...ponieważ ta opinia "powlekana jest" do dnia dzisiejszego w jej sprawach, gdzie pseudobiegli stwierdzają u Mieczysławy "chorobę psychiczną pod postacią zespołu urojeniowego"... - oczywiście nie dokumentując to żadnymi faktami, tylko ulotnymi słowami.
Dowód oszustwa biegłych i manipulacji polega na fakcie, że Pani Mieczysława mieszkając wtedy w Dębicy udaje się tak do szpitala na badania - i kolejni lekarze psychiatrzy wydają jej opinie, że nie ma objawów psychozy...

I zaczyna się typowa zabawa z ograniczonymi umysłowo funkcjonariuszami, oraz chorymi psychiatrami.
Ponieważ Pani Mieczysław walczy o swoje, za pyskówkę w kolejnych latach 2002, 2003, 2004, 2006 prokuratura kieruje p. Mieczysławę na badania - kolejno na zlecenie funkcjonariuszy badają ją znani już wcześniej czytelnikom skorumpowani biegli: Adam Dreher, Paweł Hejnar, Jolanta Szczerba - Per, przypisując p. Mieczysławie zespół urojeniowy, ewentualnie paranoidalny - poniżej przykłady:

mierz.biegl.dreher.opinia.11.09.02.gif (27865 bytes) mierz.biegl.dreher.opinia.18.06.03.gif (17777 bytes) mierz.biegl.hejnar.opinia.26.04.06.gif (25213 bytes)

... a p. Mieczysława idzie do swojego szpitala i przynosi opinie że nie ma żadnej choroby paranoidalnej.
Z tej zabawy nie trudno zorientować się, że lekarze mający dokumenty z prokuratury "z automaty" przypisują osobie dowolną chorobę umysłową w zależności "od zapotrzebowanie". Natomiast lekarze ze szpitala którzy mają znowu swoje kartoteki wypisują stan jaki tam mają. Zresztą lekarze ZUS też uznali, że p. Mieczysława jest jak najbardziej zdrowa psychicznie. Z tego można wysnuć tylko jeden wniosek - całe te zabawy psychiatryczne to wielka chała, to kit wciskany na zamówienie nie mający nic wspólnego z prawdziwą nauką.

Dowodem tego są kolejne postępowania bezmuzgowca funkcjonariusza Adama Sawickiego, co udokumentowano w pierwszej części.
W 2007r wyraźnie już całkiem odbiło mu, ponieważ postanowił ostatecznie załatwić p. Mieczysławę i wysłać ją do więzienia. Tym razem w marcu 2007r na jego zlecenie biegli wystawili jej pozytywną opinię - co stało się podstawą aresztowania 70 letniej kalekiej nauczycielki i wywiezienie jej 23.03.2007r do ciężkiego aresztu w Nisku na dwa miesiące. Jak chory jest sam funkcjonariusz Sawicki i cały układ sądowo - prokuratorski dowodzi skarga syna p. Mieczysławy do Prokuratury Okręgowej w Krośnie na takie postępowanie.

mierz.saw.skarga.areszt.s1.gif (31947 bytes) mierz.saw.skarga.areszt.s2.gif (45754 bytes) mierz.saw.skarga.areszt.s3.gif (38924 bytes) mierz.saw.skarga.areszt.s4.gif (39859 bytes)

Oczywiście w więzieniu kolejny raz przebadano p. Mieczysławę i okazało się że jest chora umysłowo i nie może tam przebywać. Korzystając z tego funkcjonariusz A. Sawicki co najmniej piąty raz umarza swoje idiotyczne postępowanie w sprawie gróźb karalnych. Z drugiej strony, jej zgłoszenia w takiej samej sprawie zostają olewane. Jednak uparta Mietka zaraz po wyjściu kolejny raz spędziła parę dni w szpitalu i załatwiła sobie opinię że jest zdrowa psychicznie, posyłając ją prokuraturze nie czekając na sprawę sądową wyznaczoną na 20.09.2007r.

Chyba Państwo domyślacie się co robi A. Sawicki - 23.08.2007r kolejny raz wysyła na nią raniutko policjantów, żeby ją przebadać. Jednak cwana Mietka przekonała jakoś policjantów, że sama się zgłosi i zwiała z własnego mieszkania. Teraz tuła się po znajomych, chora, kaleka, bez pieniędzy, bez ubrania...
Czy o taką władzę walczyli nasi dziadowie i ojcowie?!? Czy taka ma być sprawiedliwość w wykonaniu zidiocianych urzędników władzy?

A tak wystawiając opinię biegłym lekarzom psychiatrom na podstawie wypisywanego przez nich kitu, uznajemy że poczytność ich samych w toku badań budzi wyraźne wątpliwości co do ich wiedzy, zdolności rozpoznawania jednostek chorobowych i doświadczenia zawodowego...
cdn. artykuł w opracowaniu.

Polecam sprawy poruszane w działach:
SĄDY PROKURATURA ADWOKATURA
POLITYKA PRAWO INTERWENCJE - sprawy czytelników

Tematy w dziale dla inteligentnych:
ARTYKUŁY - tematy do przemyślenia z cyklu: POLITYKA - PIENIĄDZ - WŁADZA

"AFERY PRAWA" - Niezależne Czasopismo Internetowe www.aferyprawa.com
Stowarzyszenia Ochrony Praw Obywatelskich
Zespół redakcyjny: Zdzisław Raczkowski, Witold Ligezowski, Małgorzata Madziar, Krzysztof Maciąg, Zygfryd Wilk, Bogdan Goczyński, Zygmunt Jan Prusiński oraz wielu sympatyków SOPO

uwagi i wnioski proszę wysyłać na adres: afery@poczta.fm
redakcja@aferyprawa.com
Dziękujemy za przysłane teksty opinie i informacje.

WSZYSTKICH INFORMUJĘ ŻE WOLNOŚĆ WYPOWIEDZI I SWOBODA WYRAŻANIA SWOICH POGLĄDÓW JEST ZAGWARANTOWANA ART 54 KONSTYTUCJI RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ.

zdzichu

Komentarze internautów:

 
~Timothynaffon
19-06-2017 / 22:19
cialis picture of pill cheaprcialisonline.com/ - buy cialis online cialis with ginseng [url=cheaprcialisonline.com/]generic cialis online[/url] cialis and paracetamol interaction cheap" rel="nofollow">cheaprcialisonline.com/">cheap cialis online taking cialis while on steroids
~Vercsift
19-06-2017 / 21:40
30 day payday loans - https://paydayloansvar.org/ advances payday loans same day payday loans direct lenders
~GfdsSat
19-06-2017 / 19:32
cash advance america - https://cashadvanceonlinetfj.org/ cash advance online cash advance
~Jtrsnon
19-06-2017 / 18:24
credit card consolidation - https://malepaydayloanscashadvance.org/ lead loans of payday loan
~GrvdSype
19-06-2017 / 15:58
fast cash personal loans - https://getipaydayloanquickloan.org/ usa payday loan store business payday loans
~Pdlireef
19-06-2017 / 08:14
loans personal loans - https://sampaydaylendersapprovedcash.org/ payday loans online fast cash
~PosllDusa
19-06-2017 / 07:33
direct lenders online - https://repsmallloansonlinepaydayloan.org/ fast cash personal loans quick loans online
~GrvdSype
19-06-2017 / 06:37
best debt consolidation loan - https://getipaydayloanquickloan.org/ advance cash loan payday payroll paydayloans chicago
~Xefrdvoreno
19-06-2017 / 00:35
payday loans - https://cetonlinecashadvancefastloans.org/ quick loan bad credit loans online
~NdtrdfSat
18-06-2017 / 23:55
no fax payday loans direct lenders - https://leopaydayadvanceonlinefastpayday.org/ tax debt problems az laws payday loans